Badania właściwości fizycznych żywności
Nasze Laboratorium oferuje badanie parametru aktywności wody oraz pomiar wartości pH w próbkach mięsa i produktach mięsnych. Aktywność wody jest cennym parametrem przy określaniu trwałości próbki i wskaźnikiem do wyboru zakresu badań mikrobiologicznych
Oddział Tarnów
Laboratorium Badań Środków Spożywczych
Pliki do pobrania:
Badania mikrobiologiczne
- Badania mikrobiologiczne żywności
- Badania mikrobiologiczne pasz
i karm dla zwierząt - Badania mikrobiologiczne materiałów
biologicznych - Badania mikrobiologiczne wody
- Badania mikrobiologiczne powietrza
- Badania mikrobiologiczne tusz zwierząt rzeźnych
- Badania mikrobiologiczne próbek z obszaru produkcji
Badania metodą PCR
- Badanie obecności specyficznego DNA
dla bakterii chorobotwórczych - Badanie obecności DNA specyficznego
dla danego gatunku zwierząt
Badania fizykochemiczne
Badania sensoryczne
Oddział Nowy Sącz
Laboratorium Diagnostyki Weterynaryjnej i Badań Środków Spożywczych
Badania mikrobiologiczne
- Badania mikrobiologiczne żywności
- Badania mikrobiologiczne pasz
i karm dla zwierząt - Badania mikrobiologiczne materiałów
biologicznych - Badania mikrobiologiczne wody
- Badania wody basenowej
- Badania mikrobiologiczne powietrza
- Badania mikrobiologiczne tusz zwierząt rzeźnych
- Badania mikrobiologiczne próbek z obszaru produkcji
Badania metodą PCR
Badania fizykochemiczne
Badania sensoryczne
Badania z zakresu diagnostyki weterynaryjnej