Logo GA JRCh

Laboratorium Diagnostyki Weterynaryjnej i Badań Środków Spożywczych

Badania mikrobiologiczne żywności

Badania mikrobiologiczne żywności

Badania mikrobiologiczne żywności wykonywane są zarówno dla celów własnych, jak i dla celów urzędowych kontroli żywności oraz badania związane z kontrolą jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, Rolniczego Handlu Detalicznego.

Jest to najszersza grupa próbek badanych przez nasze laboratorium. W ramach prowadzonych badań oferujemy badania m.in. mięsa i produktów mięsnych, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów cukierniczych oraz lodów, mleka oraz produktów mlecznych, a także olejów i tłuszczy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Poza badaniami kontrolnymi wykonać u nas można także badania przechowalnicze, umożliwiające ustalenie terminu przydatności produktów do spożycia. Oferujemy przechowywanie próbek w laboratorium w określonych przez klienta warunkach.