Badania mikrobiologiczne żywności
Badania mikrobiologiczne żywności wykonywane są zarówno dla celów własnych, jak i dla celów urzędowych kontroli żywności oraz badania związane z kontrolą jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, Rolniczego Handlu Detalicznego.
Jest to najszersza grupa próbek badanych przez nasze laboratorium. W ramach prowadzonych badań oferujemy badania m.in. mięsa i produktów mięsnych, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów cukierniczych oraz lodów, mleka oraz produktów mlecznych, a także olejów i tłuszczy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Poza badaniami kontrolnymi wykonać u nas można także badania przechowalnicze, umożliwiające ustalenie terminu przydatności produktów do spożycia. Oferujemy przechowywanie próbek w laboratorium w określonych przez klienta warunkach.
Oddział Tarnów
Laboratorium Badań Środków Spożywczych
Pliki do pobrania:
Badania mikrobiologiczne
- Badania mikrobiologiczne żywności
- Badania mikrobiologiczne pasz
i karm dla zwierząt - Badania mikrobiologiczne materiałów
biologicznych - Badania mikrobiologiczne wody
- Badania mikrobiologiczne powietrza
- Badania mikrobiologiczne tusz zwierząt rzeźnych
- Badania mikrobiologiczne próbek z obszaru produkcji
Badania metodą PCR
- Badanie obecności specyficznego DNA
dla bakterii chorobotwórczych - Badanie obecności DNA specyficznego
dla danego gatunku zwierząt
Badania fizykochemiczne
Badania sensoryczne
Oddział Nowy Sącz
Laboratorium Diagnostyki Weterynaryjnej i Badań Środków Spożywczych
Badania mikrobiologiczne
- Badania mikrobiologiczne żywności
- Badania mikrobiologiczne pasz
i karm dla zwierząt - Badania mikrobiologiczne materiałów
biologicznych - Badania mikrobiologiczne wody
- Badania wody basenowej
- Badania mikrobiologiczne powietrza
- Badania mikrobiologiczne tusz zwierząt rzeźnych
- Badania mikrobiologiczne próbek z obszaru produkcji
Badania metodą PCR
Badania fizykochemiczne
Badania sensoryczne
Badania z zakresu diagnostyki weterynaryjnej